HTML

Hurrá! Csatornázunk!

Magyarország sok településén lezárult már, épp most folyik vagy éppen előkészületben van a szennyvíz-elvezetési és tisztítási program. Számításaim szerint ez több százezer családot érint, minisztériumi szerint közel 800.000 bekötés várható. Ha van érdekes történeted bármely programról, küld el emailben: csatornazasbloghu@gmail.com!

Friss topikok

A nagykőrösiek 94%-a szerint kell a csatorna

2009.12.02. 11:46 Simó Károly

Érdekes és kritikus szemmel írt beszámolót lehet olvasni egy nagykőrösi fórumról. Túl azon, ami a konkrét cikkből  kiolvasható, látszik, hogy egy ilyen nagyléptékű projekt megvalósítása sehol nem babapiskóta. Ebben az egyik legizgalmasabb és legnehezebb rész az érintettekkel, az ingatlantulajdonosokkal való kommunikáció.

Ha külön-külön nézzük a projekteket, meglepőek a hasonlóságok (azt hiszem, egyszer fogok írni egy karakterleírást a projekt tipikus szereplőiről ...)  Szinte mindenhol van egy-két hivatásos "aggódó". Ő soha nem azért jelenti fel vagy pereli be a projekt lebonyolítóit, mert esetleg nem akar fizetni a közösbe vagy politikai ellenfele az aktuális vezetésnek. A világért sem! :) Hanem azért, mert pont az a mód nem tetszik neki, ahogy ők csinálják...

Érdekes módon, a befizetendő összegről szinte mindig kiderül, hogy pont a fele kellene legyen. Egyáltalán nem meglepő módon pontosan ki tudják számolni ezt. Ha 50 Ft, akkor 25 Ft kellene legyen, ha 100 Ft, akkor 50 Ft kellene legyen :)

Mindezekkel együtt nagyon hasznosnak tartom ezeket a fórumokat. Az értelmes és higgadt beszéd, a kedélyek lecsillapítása olyan támogatást tud nyújtani a projekteknek, amellyel át lehet hidalni a menetközben óhatatlanul felmerülő problémákat.

Szólj hozzá!

Címkék: fórum első forduló pályázat nagykőrös keop lakossági

A bejegyzés trackback címe:

https://csatorna.blog.hu/api/trackback/id/tr401568518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása