HTML

Hurrá! Csatornázunk!

Magyarország sok településén lezárult már, épp most folyik vagy éppen előkészületben van a szennyvíz-elvezetési és tisztítási program. Számításaim szerint ez több százezer családot érint, minisztériumi szerint közel 800.000 bekötés várható. Ha van érdekes történeted bármely programról, küld el emailben: csatornazasbloghu@gmail.com!

Friss topikok

A DG Regio feltételeket támasztott a nagykanizsai projektnél

2009.09.24. 07:18 Simó Károly

A vonatkozó sajtóhír szerint azt kérték, hogy két fajlagos mutatónak is feleljen meg a projekt. Ezek alapján 1 kilométer gerincvezetékre 120 állandó lakosnak kell jutnia, illetve 1 bekötés legfeljebb 5 ezer euróba kerülhet. A két feltételnek a projekt által érintett 15 település egyes részei nem felelnek meg. Erre pillanatnyilag más megoldás nem látszik, mint az érintett részek kihagyása a programból.

Nagykanizsán 2005 júniusában alakult meg a regionális szennyvíztársulás, mely célként tűzte maga elé, hogy a dél-zalai városban, illetve a környező 14, még csatornázatlan településen biztosítja a megfelelő szennyvízelvezetés és -tisztítás lehetőségét. A szervezet a Kohéziós Alaphoz beadott pályázata alapján, mintegy 12 milliárd forintos költséggel, 129 kilométer gravitációs csatornát, 80 kilométer nyomóvezetéket, 26 helyi és 20 regionális átemelőt építene és újítana fel, valamint modernizálja a nagykanizsai szennyvíztelepet is. A pénz nagyjából 72 százalékát az Európai Unió, 12 százalékát a magyar állam, a fennmaradó összeget pedig az érintett önkormányzatok és lakosok adják.

A jelneleg ismert ütemezés a következő:

● 2009. december: a projekt nyílt közbeszerzési eljárásának elindítása
● 2009. december- 2010. január: az Európai Unió írásbeli jóváhagyása
● 2010. március: a kivitelezési eljárás megkezdése, a munkaterület átadása
● 2012. szeptember-október: a szennyvízcsatorna- hálózat építésének, a kanizsai szennyvíztelep rekonstrukciójának befejezése

Szólj hozzá!

Címkék: eu pályázat csatorna szennyvíz nagykanizsa társulat dg társulás regio bekötés nagyprojekt költsége

A bejegyzés trackback címe:

https://csatorna.blog.hu/api/trackback/id/tr261403185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása